Etusivu - Tuotteet - 
a
f
b a e c 4
g
nuoli
 Korut
 
nuoli
 Pronssi
 
nuoli
 Hopea
 
nuoli
 Rauta
nuoli
 Vyöt
nuoli
 Sisustus
nuoli
 Taide
nuoli
 Tilaustyöt
Muutama sana valuista
Valuissa, kuten taonnassakin, tärkeä elementti on tuli. Kun taonnassa metalli kuumennetaan ahjossa niin että sitä voi muotoilla, niin valuissa metalli sulatetaan, jotta saataisiin se haluttuun muotoon. Alipainevaluissa malli valmistetaan vahasta. Vahamalleista rakennetaan "kuusi" ,jolle tehdään kipsimuotti. Muotti laitetaan uuniin, jossa lämpötila hiljalleen nousee n.700 C:seen. Kun muotin sisältä "kuusesta"on kaikki vaha palanut pois (tämä kestää n. 4t), siirretään muotti uunista alipainekoneeseen. Kaadetaan heti n.1000 asteinen sula metalli muottiin. Annetaan muotin jäähtyä, avataan se ja katsotaan tulos.

   
Taide

Näyttelytoiminnalla haluan tuoda esiin taonnan yhtenä taiteen alana. Yleensä tekniikkaa ei mielletä taiteeksi, sillä taontaa on käytetty lähinnä käyttöesineissä, kuten puukoissa, saranoissa, lukoissa jne. En kuitenkaan väheksy perinteistä sepän roolia, koska itsekin taon paljon arkisia tarvekaluja. Mutta näyttelyt tuovat alaan aivan uutta näkökulmaa taonnasta moniulotteisena kuvanveistona.

Jalometallit
  Opiskeluaikoina taonnan ja valamisen lisäksi kiinnostivat jalometallit. Kultasepän työ on hyvää vastapainoa taonnan ja valamisen savuiseen ja fyysiseen työskentelyyn. Työssä rauhoitutaan pöydän ääreen, sahataan, viilataan, hiotaan, juotetaan ja taas hiotaan.Tätä perustyöstöä jatketaan koko ajan hienommalla ja hienommalla hiekkapaperilla ja lopuksi näytetään kiillotuslaikkaa. Yhtäkkiä metalli alkaa elämään: pintaan tulee kaunis kiilto kuten jalometalleille kuuluukin.
Kalastajankatu 1 B, 20100 Turku
Puh: 0400-623 519 Copyright 2005 Tulimetsä